Harry Potter Quiz

With the new Harry Potter based movie, Fantastic Beasts and Where to Find Them, coming out on November 18 the excitement for Harry Potter fans is awfully high. In the wake of all of this excitement you can test your Harry Potter knowledge before you go and see the new movie!

1. Who is Harry’s best friend?

a. Ron

b. Dumbledore

c. Craig

d. Bill

 

2. What is the name of Harry’s owl?

a. Hedwig

b. Ferus

c. Pumpkin

d. Gadling

 

3. What house does Harry belong to?

a. Hufflepuff

b. Slytherin

c. Gryffindor

d. Ravenclaw

 

4. Who are Harry Potter’s parents?

a. James and Kate Potter

b. Maxwell and Lily Potter

c. Peter and Jill Potter

d. James and Lily Potter

 

5. Where does Harry live when he is young?

a. His aunt and uncle’s house

b. His grandma’s house

c. His brother’s house

d. His own cabin

 

6. Which of Harry’s professors teach Transfiguration?

a. McGonagall

b. Snape

c. Dumbledore

d. McQuinn

 

7. Who shows Harry the diary of Tom Riddle?

a. Moaning Maggie

b. Moaning Marge

c. Moaning Myrtle

d. Screaming Sarah

 

8. Who was Tom Marvolo Riddle?

a. Voldemort

b. Dumbledore

c. Harry

d. Hermione

 

9. Who was the prisoner of Azkaban?

a. Tom Riddle

b. Sirius Black

c. Harry’s Aunt

d. Cedric Diggory

 

10. In what book does Cedric Diggory die?

a. The Goblet of Fire

b.  Deathly Hallows

c. The Chamber of Secret

d. The Half-Blood Prince

Answer Key:

  1. A
  2. A
  3. C
  4. D
  5. A
  6. A
  7. C
  8. A
  9. A
  10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *